(Winter) dinoland

Vandaag zijn we gezellig met zijn allen naar dinoland in Zwolle geweest. Omdat het park nog in onderhoud was voor de zomer hanteerden ze de winter indeling wat betekent dat de helft van het buitenpark gesloten was. Nu is dat niet zo heel erg omdat het best wel koud is buiten, maar gelukkig schijnt het zonnetje vandaag lekker.

Als eerste zijn we binnen de tentoonstelling over de Tyranosaurus Rex gaan bekijken. Er stond een heus skelet midden in de zaal en je kon er allerlei leuke activiteiten uitvoeren. Zo hebben wij met zijn vieren een virtual-reality rondleiding gehad en hebben we echte dino poep gezien.

In een andere zaal was een groot bouwwerk van zand gemaakt en kon je zelf ook dingen van speciaal zand maken. Ergens anders kon je op zoek naar fossielen met een zeef. De jongens hadden beide een mooi buit binnengehaald, er zaten tanden, ammonieten en mooie steentjes tussen.

mde

Ook konden we ons uitleven op kalkzandsteen blokken, we hebben gezaagd en gevijld dat het een lieve lust was en de resulterende kunstwerken hebben we mee naar huis genomen.

Buiten konden we niet zo heel veel doen omdat het grootste deel van het park gesloten was, wel gingen we nog even een rondje op een reuzenspin rijden (bah!). Even laten gingen we ons binnen opwarmen met een potje lasergamen waarbij op elkaar mochten schieten met laserpistolen.

De jongens mochten nog een ritje maken op een dinosaurus en toen was het weer tijd om naar huis te gaan. Het was een leuke en ook leerzame dag!

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.