Naar het openlucht museum

Groepen 1 en 2 hebben vandaag een piratenfeest, de oudere kinderen gaan op schoolreis naar het openlucht museum in Arnhem.

Het was een drukte van jawelste bij de parkeerplaats van WVF. Kinderen joelden en renden door elkaar heen. Leraren en leraressen probeerden orde te houden, ouders stonden met elkaar te praten.

Nadat Nikolai zich bij zijn meester had gemeld wachtten we op de bus. Naast ons drentelde Bram B. (er is ook een Bram S. in de klas van Nikolai) ook opgewonden heen en weer. 

Toen kwamen de bussen er aan, de kinderen werden bij hun begeleiders verzameld en gingen de bussen in. Wat een verschil met het eerste schoolreisje van Nikolai was dit toch! Zat Nikolai het bij het eerste schoolreisje huilend in de bus, dit keer ging hij lachend en zwaaiend op weg. Dit is toch wel een stuk fijner om te zien hoor.

Bij het openlucht museum hebben ze gekeken wat boeren en bakkers vroeger deden en is er natuurlijk ook een patatje genuttigd. Nikolai had van ons 5 euro mee gekregen om een aandenken te kopen. Het is uiteindelijk een knuffel-egel geworden. En ik moet bekennen: het is een heel knuffelig beestje.

Saskia heeft Nikolai weer opgehaald toen hij terug kwam met de bus. Volgens haar babbelde hij honderduit over de dag. Helaas voor mij was het daarna op en kreeg ik alleen maar ‘Leuk’ als antwoord op mijn vraag hoe het uitje was geweest…

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.