Sinterklaas op de peuterspeelzaal en op school

schoentjeAfgelopen week hebben Nikolai en Marcus regelmatig hun schoentje mogen zetten. Een appel voor het paard, een mandarijntje voor de Piet en een tekening voor Sinterklaas werden bij de schoentjes gelegd. De hele riedel liedjes werden gezongen en Nikolai heeft zelfs een keer zijn verlanglijstje door de brievenbus geroepen en omdat Marcus dat niet wilde heeft Nikolai het ook maar voor Marcus gedaan.

s-en-pAf e toe hoort Marcus paardenstapjes op het dak en Nikolai heeft ook een keer een echte Piet buiten zien rondstruinen.

Op donderdag is Sinterklaas en zijn Pieterbaas op de peuterspeelzaal gekomen. Alle kinderen hebben een cadeautje gekregen. Het was een houten draakje die aan het plafon gehangen kon worden. Marcus zat heel veilig naast de juf.

Op vrijdag is de Sint op ‘De Morgenster’ geweest. De Pieten hebben pepernoten gestrooid in de klassen en er werden cadeautje uitgedeeld. Nikolai vertelde dat hijzelf het cadeautje in ontvangst durfde te nemen van de Sint.

Omdat de school nog niet uit was moesten Marcus en ik even wachten op het plein. Twee Pieten kwamen al naar buiten. Eén Piet kwam voor Marcus iets te dichtbij en Marcus verstopte zijn hoofd vliegensvlug in de buggy. De Piet had wel in de gaten dat Marcus zichzelf niet liet zien en stopte toen maar wat strooigoed in zijn capuchon.

Nikolai kwam met een gigantische glimlach uit school naar ons toegerend. Hij had het grootste cadeau gekregen van heel zijn klas! Hij had eigenlijk alleen daar al zijn handen vol aan, maar hij had ook nog 2 tekeningen en een stoombootje bij zich en uiteraard zijn rugzakje op zijn rug. Nikolai was helemaal in de wolken en thuis terwijl de jongens de jassen nog aan hadden werd de Hot Wheels baan in elkaar gezet.

Dit bericht is geplaatst in Ditjes en datjes met de tags , . Bookmark de permalink.