Sinterklaas kapoentje

Sinterklaas_2We hebben Nikolai twee sinterklaasliedjes geleerd: Sinterklaas kappoentje en Sinterklaasje bonne bonne bonne. Hij zingt altijd uit volle borst mee als we deze liedjes met hem zingen. Nu Sinterklaas ook in het land is mag Nikolai zijn schoentje of laarsje zetten. We hebben geen schoorsteen dus zal het bij de voordeur moeten gebeuren. Dan kan de goedheiligman door de voordeur komen en snoepjes in de schoentjes leggen.

We zetten zo’n drie keer per week de schoen. Soms zit er een chocolade-pietje in en soms treft Nikolai een paar spekjes aan in zijn laarsje. Hij is er nog niet zo heel erg mee bezig, we zingen ’s avonds voor het slapen gaan en in de ochtend vergeet hij gewoon om in zijn schoentje te kijken. We moeten hem dan een paar hints geven voordat hij daadwerkelijk gaat kijken.

Laatst merkte Nikolai heel terecht op dat wij precies dezelfde snoepjes in de kast hebben liggen als die hij krijgt van de pietjes. Oeps! Het smoesje dat Sinterklaas zijn snoepjes in dezelfde winkel koopt als papa en mama werkte gelukkig.

Sinterklaas_1

Dit bericht is geplaatst in Ditjes en datjes, Foto met de tags , , . Bookmark de permalink.