Sinterklaas en zwarte Piet

Zaterdag 27 december was de intocht van Sinterklaas in Westenholte. De spanning zat er bij Nikolai goed in, Marcus had er wat minder last van. We stonden aan de kant van de weg toen Sinterklaas op zijn paard voorbij kwam en de Pieten huppelden er vrolijk omheen. De Pieten gaven Nikolai en Marcus een zakje pepernoten, maar echt veel tijd hadden ze niet. De Pieten moesten namelijk Sinterklaas bij houden en het paard galoppeerde in een vlot tempo.

Wij besloten dus om ook nog even naar het plein te gaan. Hier zou Sinterklaas namelijk even stoppen. Marcus begon nu toch ook wel wat zenuwachtig te worden nu de Heiligman zo dichtbij was, maar de zwarte Pieten waren misschien nog veel enger voor hem.

Er was een hele vriendelijke zwarte Piet die met Nikolai een praatje wilde maken, maar Nikolai draaide zich snel om. De Piet zou geen echte kindervriend zijn al hij diverse pogingen probeerde, maar Nikolai gaf geen handje, zei niets en draaide zichzelf niet om. Uiteindelijk gaf Piet het op en probeerde een glimlach van Marcus te krijgen, maar Marcus verstopte zich snel achter moedersrok, nou ja broek dan. Barry en ik kregen een handje pepernoten voor onze jongens. Daarna gingen we naar huis en zaten de jongens lekker van de pepernoten te smullen.

sintenpiet

Dit bericht is geplaatst in Ditjes en datjes met de tags . Bookmark de permalink.