Poppetje (koppoter)

Nikolai heeft een bakje op school en daarin worden tekening en plakwerkjes gedaan die naar huis mogen. Barry en ik wisten wel dat Nikolai een bakje heeft, maar wisten niet dat hier papieren in gelegd worden die naar huis mogen. Vandaag had de juf een berichtje naar alle ouders gedaan met de mededeling dat de bakjes leeg gemaakt mochten worden, omdat de vakantie er bijna aan komt. De juf was ons een stapje voor en zij had alle tekeningen en plakwerkjes in Nikolai’s rugzak gedaan. Al met al een hele stapel dus. Er zaten zelfs werkjes in van de herfst en de kerst.

Nikolai tekent kennelijk graag een poppetje die in een deuropening staat, want hier waren wel 10 tekening van. Nikolai tekent een hoofd met twee oogjes en een neusje, een buik met een navel en twee benen en sommige poppetjes hebben voeten en andere poppetjes niet.

Dit worden nog ‘koppoters’ genoemd. Dit zijn mensen waarbij de romp ontbreekt en dus de benen en eventueel armen aan het hoofd worden getekend, sommige ledematen ontbreken nog. Veel peuters en kleuters doen dit nog.

Dit bericht is geplaatst in Ditjes en datjes met de tags , , . Bookmark de permalink.