Nikolai haalt zijn A-diploma

Het is al ruim een jaar vaste prik: elke zaterdag om 11 uur zwemles bij Windesheim. Het duurde een poos voordat Nikolai helemaal watervrij was, maar toen hij dat eenmaal was vond Nikolai alles leuk aan de zwemlessen. Eén keer in de 6 weken is er een kijkdag. Barry en ik zagen wel dat Nikolai al heel netjes de schoolslag en een aantal andere onderdelen van zwemles kon (mooi duiken hoeft nog niet, wel duiken vanuit de hurken vanaf de hoge kant en dan door een gat zwemmen).

Een paar weken geleden mocht hij wekelijks al met korte broek, T-shirt, sokken en zwemschoenen zwemmen. Toch wel onverwachts kregen we twee weken geleden een briefje mee dat hij mocht proefzwemmen. Het proefzwemmen ging heel goed dus een week later mocht hij afzwemmen voor zijn A-diploma.

Het afzwemmen was een drukte van jewelste. Er waren ongeveer 40 kinderen en natuurlijk waren er ouders, broertjes en zusjes en andere familieleden aanwezig, maar iedereen moest op de tribune zitten zodat de kinderen die mochten afzwemmen niet afgeleid werden. Nikolai deed alles heel keurig. Hij moest ontzettend veel onderdelen doen en was pas na anderhalf uur klaar (vroeger hoefden wij helemaal niet zoveel te kunnen voor ons A-diploma hoor).

 

 

 

Dit bericht is geplaatst in De eerste keer, Ditjes en datjes. Bookmark de permalink.