Eerste zwemles

Voor de vakantie hadden we Nikolai opgegeven voor zwemles. Twee weken geleden kregen we al bericht dat Nikolai kon starten. Maandag van kwart voor 5 tot half 6 zal de komende tijd dus vaste prik worden voor Nikolai’s zwemles.

Nikolai vond het altijd heel erg leuk om met ons naar het zwembad te gaan, maar hij had zijn bedenkingen over zwemles. Voor ‘het onbekende’ is Nikolai soms een beetje bang. Toen we thuis ons klaar gingen maken voor het autoritje naar het zwembad moest hij een beetje huilen en wilde niet meegaan.

Eenmaal in het zwembad legde badjuffrouw Mariet kort een aantal dingen uit en vervolgens mochten de kinderen in het water. Met heel wat overtuiging kon ik Nikolai in het water krijgen en liet ik verder alle zorg over aan de badjuffrouw en badmeester Youri.

Badmeester Youri bleef eigenlijk de gehele zwemles bij Nikolai in de buurt. Badmeester Youri hielp hem om naar de overkant te zwemmen, te drijven en toen de vloer van het zwembad omhoog ging konden de kinderen naar de overkant lopen al dan niet als een olifant (een slurf maken met de armen).

Toen de zwemles voorbij was en de ouders naar hun kind mochten zei Nikolai als eerste tegen mij ‘ik ben niet meer bang in het water’. Zowel wij als Nikolai zelf zijn reuze trots op deze eerste toch wel heel voorspoedige zwemles.

Dit bericht is geplaatst in De eerste keer met de tags , . Bookmark de permalink.