De peuterspeelzaal

IMG_4884Nikolai kan niet wachten tot hij naar school gaat. Nikolai is al vrij bekend met het loopje naar school en weer terug. Als hij bij de gastouder is gaat hij altijd mee als het zoontje Rick naar school gaat.

We hebben Nikolai opgegeven voor de peuterspeelzaal. Dit is voor Nikolai ook al een soort school. Vanmorgen heeft Nikolai een wenuurtje gehad. Ik en Marcus mochten ook blijven. Nikolai vond het wel spannend en wilde eerst nog even mijn handje vasthouden, maar al snel had hij een sjofeltje gevonden waar hij mee ging spelen. In het lokaal staat ook een groot speelhuis. Op een gegeven moment was hij met nog een meisje aan het springen op een plat kussen en deden ze alsof het een trampoline was. Ook regende het buiten het speelhuis en was iedereen nat behalve het meisje en Nikolai.

We hebben kennisgemaakt met de twee peuterspeelzaalleidsters Anika en Bea. Zij zorgen voor een vaste structuur in de ochtend; binnen spelen, fruit eten en limonade drinken, buiten spelen en dan een gezamenlijke activiteit zoals in de kring zitten of met z’n allen een spel doen. Ook zorgen Anika en Bea ervoor dat de ochtend in harmonie verloopt, en ze hebben hun handen er vol aan want het is een groep van een stuk of 15 kindjes.

Op de dinsdagochtend en vrijdagochtend gaat Nikolai tot aan de zomervakantie naar de peuterspeelzaal.

Dit bericht is geplaatst in De eerste keer met de tags . Bookmark de permalink.