6 woordzinnen en tellen

Het valt de laatste tijd op dat Marcus zich steeds beter kan uitdrukken en dat een gesprekjes steeds langer en complexer worden. Hij maakt nu al zinnen van 6 woordjes, ook hoor ik zo nu en dan al het woordje ‘en’. Het woordje ‘en’ is belangrijk omdat er dan samengestelde zinnen gemaakt kunnen worden en de zinnen dan ineens veel langer kunnen worden.

Voorbeelden van de zinnen die Marcus heeft gezegd zijn; ik even kijken daar tak is, ik lekker op tafel zitten eten, heel lang geleden vogel framboos gepikt, ik wel goed knippen eigen schaar.

Voorbeelden van zinnen van 7 woordjes; ik ook liever poepie (snoepje) dan eh koekie, ik ook lift hebben en trap hebben, als ons slapen is jullie televisie kijken.
turvenMarcus kan al heel goed tellen. Laatst zaten we in de auto en Marcus begon uitzichzelf hardop te tellen. Gisteren gingen Marcus en Nikolai verstoppertje in huis doen. Marcus moest hardop tellen. Hij telt 1,2,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,20,50. Het was nog wel even oefenen om goede verstopplekjes te vinden want onder de salontafel, achter de kinderwagen of in de keuken was wel een beetje makkelijk.

 

turven

Dit bericht is geplaatst in De eerste keer met de tags , . Bookmark de permalink.